About Me

Mijn foto
Elyne
Ik ben een 26 jarig meisje die ervan houd om mensen te helpen, die af en toe een stukje verlegen is maar ook gek kan doen met vrienden maar ook weet wanneer ze moet serieus zijn.
Mijn volledige profiel tonen
Door Elyne. Mogelijk gemaakt door Blogger.
zondag 10 april 2011

Hoe moet je tape maken in Photoshop?

Dit is een zeer gemakkelijke en basic tutorial over hoe je tape moet maken. De tape die je hier dan gemaakt hebt kun je dan vb in wallpapers of digitale scrapbooks verwerken. Dit is  een vb hoe de tape eruit eindelijk komt uit te zien:






















 Open een document van 500px op 300px met een witte achtergrond.




































Open een nieuwe layer. Als je layers paneel niet zichtbaar is ga dan naar Window en klik op layers of druk op F7.


























Ga naar de toolbar en kies voor de Rectangle Marquee tool en maak een selectie in de nieuwe layer ongeveer zoals op de foto, de grootte doet er eigenlijk niet toe, maar als je de tape groot maakt kun je hem gemakkelijker verkleinen en vergrootten voor als je hem gebruikt in het scrapbooken of andere projecten. Druk op CTRL+T om de selectie te verwijderen.

























Vul de selectie met de paintbucket, je kan zelf de kleur kiezen , hier is gekozen voor een grijze tint.
























Klik op de Polygonal Lasso tool in de toolbar en kartel het uiteinde van de tape, eens je dat gedaan hebt druk dan op backspace of delete zodat de selectie verwijderd word, doe dit ook op het andere uiteinde.
























Gebruik het Burn en Dodge tool in de toolbar om de tape meer realistisch te maken, je kunt deze stap ook overslaan als je wilt. Zet de transparantie op de laag op ongeveer 25% . Klik op layerstyle en voeg een dropshadow toe om het wat diepte te geven.
























Tenslotte ga naar File en Save for Web & Devices en kies voor  png24 of voor gif, dit behoud de transparantie, en nu ben je klaar en kun je de tape gebruiken zoals in het vb op de eerste foto.

0 reacties: